Fuseekogels
vervoer

Fuseekogels zijn belangrijke onderdelen van de wielophanging

Ze spelen een belangrijke rol als scharnierpunt in de ophanging en zijn daarom bij elke auto in de stuurinrichting te vinden. Fuseekogels zorgen dat de voorwielen en ophanging heen en weer, maar ook tevens op en neer kunnen bewegen. Zodat, de stuurinrichting soepel beide kanten kan op draaien tijdens het rijden over oneffen wegen.

Fuseekogels

Moderne stuurkogels horen een levensduur van je auto mee te gaan volgens de fabrikant. In de praktijk is dit niet altijd zo. Niet iedere bestuurder heeft dezelfde rijstijl en niet overal is het wegennet in perfecte staat. Dit zijn factoren waarbij het slijtage proces sneller verloopt dan normaal. Omdat deze scharnierpunten echter een belangrijke rol spelen in het stuur- veersysteem is het noodzakelijk slijtage symptomen te herkennen.

Merk je rare geluiden aan een van de twee kanten van de stuurinrichting of heb je last van stuurtrillingen dan is het raadzaam om zowel links als rechts te vervangen. Want als links versleten is dan duurt het niet lang of rechts krijgt ook klachten en andersom.

Signalen van slijtage zijn:

Fuseekogels
  • Krakend en klikkend geluid van de voorwielophanging tijdens het rijden.
  • Overmatige stuurtrillingen bij hoge snelheid.
  • Ongelijkmatige slijtage van de voorbanden.
  • Tijdens het rijden merk je op dat de auto niet goed spoort.

Vervang op tijd.

Door het niet vervangen of ernstige nalatigheid bij dit soort cruciale onderdelen, kunnen ernstige ongelukken niet uitblijven. De scharnierpunten van de stuurinrichting zouden kunnen afbreken, dit betekent dat de voorwielen onbestuurbaar worden en ieder een eigen kant opgaan. Helaas bestaat er geen algemeen vervangingsschema voor.

Als er vermoedens zijn dat de gewrichten ernstig versleten zijn, controleer dan zo vlug mogelijk de wielophanging. Wacht niet te lang tot de klachten ernstig worden. Nu weet je hoe belangrijk ze zijn en waar je op moet letten. Bestel altijd de juiste auto onderdelen op kenteken bij www.autopartsonline.nl.