Wellness

Spa waterbehandeling

Welk behandelingsproduct moet je gebruiken voor je spa? Als je zojuist een spa of een opblaasbaar bad hebt gekocht en je bent niet helemaal zeker wat je nodig hebt als spa waterbehandeling, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Ontdek ons ​​deskundig advies over hoe je je behandelmethode kunt kiezen en hoe je je spa kunt behandelen. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden op de markt: chloor, broom, actieve zuurstof of zoutbehandeling (alleen beschikbaar op sommige modellen).

Chloor als behandeling voor je spa

Spa waterbehandeling

Chemisch chloor is een zeer effectief behandelingsproduct voor het desinfecteren van water. Het wordt niet aanbevolen voor het onderhoud van de opblaasbare spa. Je kan dit product vinden in de winkel of als spa-behandelingsset. Chloor is niet geschikt voor verwarmd water en hoge pH. Hoe hoger de pH, hoe minder effectief het chloor zal zijn. Bovendien laat het een vrij onaangename geur achter.

Broom is zeer geschikt

Spa waterbehandeling

Broom is het meest geschikte product als spa waterbehandeling. Het is gemakkelijk te gebruiken en zacht voor het lichaam. Broom biedt perfecte desinfectie voor je spa. De formule zorgt ervoor dat het effectief blijft bij een hoge watertemperatuur en een pH hoger dan 7,4. Het enige nadeel is de prijs, die een beetje hoger ligt dan chloor. De voordelen zijn: geurloos, lange desinfectie, zacht op het lichaam, ongevoelig voor UV en komt in de vorm van minikiezelstenen.

Actieve zuurstof voor mijn spa

Actieve zuurstof is een natuurlijke behandeling, ideaal voor kleine zwembaden. Het is zacht voor de huid, haar en kleding. Gemakkelijk te onderhouden en efficiënt. Ook is de zuurstof geschikt voor het behandelen van een spa. Dit product moet worden gebruikt met een actieve zuurstofactivator om de effectiviteit ervan te verbeteren. De voordelen: Biedt uitstekend zwemcomfort, zacht op het lichaam, geurloos, metaalvrij, laat geen residu achter, komt in de vorm van korrels.

Zoutbehandeling als behandelmethode

Zoutelektrolyse is een zeer praktische behandelmethode. Zodra het zout in de spa is gegoten, doet de eco-sterilisator al het werk! Het zet zout om in chloor, chloor desinfecteert water en onder het destructieve effect van UV wordt het weer zout: het is een eeuwigdurende cyclus. Op onze website vind je alle soorten producten. Aarzel niet ons te contacteren in geval van vragen!