psycholoog nieuw vennep
zorg

Thuis aan de slag met opdrachten van de psycholoog

Heb je iets ergs meegemaakt, zit je niet goed in je vel of ben je overspannen? Dan kun je ervoor kiezen om eens bij een psycholoog Nieuw-Vennep langs te gaan. Terwijl je wacht op een beschikbare plek kun je thuis alvast aan de slag met deze opdrachten die cliënten vaak van hun psycholoog krijgen.

psycholoog nieuw vennep

1. Schrijf alles op wat goed gaat

Als we erg gestresst zijn of niet lekker in ons vel zitten, gaan we ons vaak steeds meer focussen op het negatieve. Hierdoor lijkt alles slecht te zijn en slecht te gaan in ons leven. Dat is echter helemaal niet het geval; het lijkt alleen maar zo. Als je jezelf aanleert weer meer op het positieve te focussen, ga je weer met een positieve blik naar het leven kijken. Om dit voor elkaar te krijgen is het slim om alles op te schrijven wat goed gaat. Doe dit elke ochtend, zodat je de dag goed begint.

2. Ga wat vaker wandelen

Beweging is goed voor je. Hiermee maak je stofjes aan die je gelukkig maken. Elke dag even wandelen is dus een goed idee. Door het daglicht maak je ook meer vitamine D aan. Wandel je in de natuur? Dan geeft dit nog extra ontspanning.