Wonen

Tips voor het kopen van een stapelbed

Je kind wil graag slapen op een stapelbed. Samen gaan jullie op zoek, maar er is zoveel keuze. Waar moet je nu op letten bij het kopen van een stapelbed? In dit artikel geven we je enkele tips.

Stapelbed of hoogslaper

Als je kind graag hoog wil slapen, kun je een stapelbed kopen. Een andere optie is een hoogslaper. Een hoogslaper heeft in tegenstelling tot een stapelbed maar één bed. Je kind kan hiermee hoger slapen en er blijft onder de hoogslaper ruimte over. Hieronder kun je bijvoorbeeld een bureau of een kast plaatsen.

stapelbed

Slaapt je kind samen met een broertje of zusje op de kamer of wil je een extra bed hebben voor een logee? Dan is een stapelbed een  betere optie.

Hoogte

Als je eens stapelbed gaat uitzoeken, moet je ook letten op de hoogte van het bed in verhouding met de hoogte van de kamer. Het is belangrijk dat de ruimte tussen het bovenste matras en het plafond minimaal 75 centimeter is. Hiermee creëer je voldoende bewegingsruimte voor je kind en de kans is veel kleiner dat hij of zij het hoofd tegen het plafond stoot.

stapelbed

Materiaal

Verder is het van belang om te letten op het materiaal van het stapelbed. Aangezien je kind hoger slaapt, is het extra belangrijk dat het bed stevig is. Je wilt natuurlijk niet dat het bed ineens in elkaar zakt of dat het trappetje doorbreekt. Ga daarom na of het materiaal van het stapelbed sterk, stevig en duurzaam is.