Geen categorie

Wat doen cross trainers?

Cross trainers zijn fitnessapparaten die lopen, rennen of traplopen simuleren. Ze werken tegelijkertijd aan uw boven- en onderlichaam en zorgen voor een volledige lichaamstraining. En als u alleen je benen gebruikt om de machine aan te drijven (zonder je armen), kunt je je buik ook gebruiken voor wat buikversteviging.

Ze hebben ook een lage impact (of helemaal geen impact), zodat ze uw gewrichten niet belasten, wat ze bijzonder goed maakt als u knieproblemen heeft.

Desondanks zijn crosstrainers geweldige calorieverbranders omdat je zoveel spieren tegelijk gebruikt. Verhoog de intensiteit voldoende en je kunt zelfs meer calorieën verbranden dan wanneer je zou hardlopen of fietsen. Geef jezelf thuis een volledige lichaamstraining met een positief resulaat!

Functies om op te letten

Veel cross trainers worden geleverd met vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Hoe meer programma’s ze hebben, hoe meer verschillende trainingen je kunt doen, met meer uitdagingsniveaus om je op de proef te stellen. Maar er zijn twee belangrijke functies die je moet controleren.

Vooreerst bekijk je het vliegwiel. Dat is het grote wiel dat aan de achterkant of voorkant van de machine zit en beweegt als je op de pedalen drukt. Zwaardere vliegwielen zorgen voor soepeler trappen en meer weerstand, dus het is de moeite waard om te controleren.

Ook de paslengte is belangrijk. Dit verwijst naar het bewegingsbereik die je op de machine kunt krijgen, en een groter bereik geeft u meestal de mogelijkheid van een zwaardere training.

Vind de beste crosstrainer voor jou

Of je nu een beginnende sporter bent of een fulltime fitnessfanaat, kies de juiste crosstrainer voor jouw trainingsbehoeften.

  • Instapniveau : Het beste voor een homegym met een beperkt budget, dit zijn eenvoudige crosstrainers zonder toeters en bellen.
  • Middensegment: Deze crosstrainers zijn over het algemeen steviger en worden geleverd met lcd-schermen en meer trainingsprogramma’s.
  • Professioneel niveau : Voor iedereen die premiumfuncties en de grootste variatie in zijn trainingen wil.

Uiteraard is de aankoop een kleine investering. Lees recencies, doe aan prijsvergelijkingen en ga niet over tot impulsaankopen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *